See site in english Voir le site en francais
Website skin:
home  download  forum  link  contact

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Author Topic: Some Questions...  (Read 1849 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Steve_Xtreme

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
17 July 2014, 08:30:28
Heya,
Steve_Xtreme here. I have some questions:
1.) I haven't played Orbiter for a.... well, long time. Is your "Arrow Fighter" or whatever the mothership's name finished?
2.) Is in the sound addon a sound for breaking the limit of Mach 1?
3.) Is Orbiter (and your mothership mainly, it would be awesome) compatibile with stereoscopic 3D, or Oculus Rift?

Thank you, Steve_Xtreme. P.S.: I'm from Czech Republic, so apologize me for my bad english. Hope you understood.


Offline Milouse

  • Legend
  • ******
  • Posts: 1182
  • Country: France fr
  • Karma: 83
Reply #1 - 17 July 2014, 11:23:27
Hello,

1.) Finished ? :wonder: The Arrow Frighter is fully fonctionnal in this state, with cool features. So it's finished. :)
But as C++ vessel, it might be more cool features implemented in the future, accordingly with the author's views (don't hurt me, Dan :badsmile: ).
After 2 years of big work for Orbiter (web site, forum, addons), Dan is in vacations, for/from Orbiter only. :) :)

2.) There is a sound for Mach 1, but in flight the camera must be in the sound cone of vessel. In the file system of Orbiter installation, there is 3 files for that :
[Orbiter]\Sound\Vessel\sonicbang.wav
[Orbiter]\Sound\Vessel\sonicbangfar1.wav
[Orbiter]\Sound\Vessel\sonicbangfar.wav

3.) I don't really know, sorry.


Milouse


Offline Steve_Xtreme

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Reply #2 - 17 July 2014, 11:59:46
And can you ask someone if it is? (the third question)


Offline Tsyal

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
  • Country: France fr
  • Karma: 1

Offline SolarLiner

  • Global Moderator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 2768
  • Country: France fr
  • Karma: 54
  • a été remercié par Le Créateur
Reply #4 - 17 July 2014, 17:08:42
3) With the D3D9 Client there is a compatibility over NVIDIA 3D Vision. After some tests, TriDef 3D works well too.
A random guy posted not so long ago a working D3D9 copy with Oculus Rift. So yeah, this is possible! But I don't know when it will be ready to be released to the public, though.


Offline Vincent Majerowicz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
  • Karma: 0
Reply #5 - 14 November 2014, 03:00:59
Hi, guys!

I'm not 100% sure, is there a way to use English units like natical miles, feet per second and miles per second, etc. in Deltglider IV? I know the Deltaglider IV uses metric units. Thanks!

                    Cheers,
                Vincent


Offline SCEtoAUX

  • 35,579 ft/s
  • Legend
  • ******
  • Posts: 897
  • Country: Canada ca
  • Karma: 37
  • You are GO to continue powered descent
Reply #6 - 14 November 2014, 03:07:27
Hi,

you can use HUDdataMFD wich allow you to display some SAE unit:

http://www.orbithangar.com/searchid.php?ID=3349

you can also use the CustomHUD.exe in the folder sound/deltagliderIV/CustomHud.exe to config the third HUD in the DG to show you the Altitude in Feet/Miles or the speed in knots/miles unit. Maybe some of these third display are already in set

« Last Edit: 14 November 2014, 03:13:56 by SCEtoAUX »
Conrad: I got three fuel cell lights, an AC bus light, a fuel cell disconnect, ACbus overload 1 & 2, Main Bus A & B out.
Carr: 12, Houston. Try SCE to auxiliary. Over.
Conrad: Try FCE to Auxiliary? What the hell is that? NCE to auxiliary..?
Carr: SCE ! SCE to Auxiliary!

Offline Vincent Majerowicz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
  • Karma: 0
Reply #7 - 14 November 2014, 04:57:54
Hi, SCEtoAUX!

I know about that! Oops! I meant to ask, like for example, how do I change the surface MFD, Orbit MFD to use English units from metric units? Thanks!

                  Cheers,
                Vincent


Offline SCEtoAUX

  • 35,579 ft/s
  • Legend
  • ******
  • Posts: 897
  • Country: Canada ca
  • Karma: 37
  • You are GO to continue powered descent
Reply #8 - 14 November 2014, 13:23:37
oh ok, i don't think is that possible, if we can i don't know how  :doubt:

Conrad: I got three fuel cell lights, an AC bus light, a fuel cell disconnect, ACbus overload 1 & 2, Main Bus A & B out.
Carr: 12, Houston. Try SCE to auxiliary. Over.
Conrad: Try FCE to Auxiliary? What the hell is that? NCE to auxiliary..?
Carr: SCE ! SCE to Auxiliary!