See site in english Voir le site en francais
Website skin:
home  download  forum  link  contact

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Author Topic: [solved] installation Problem with OrbiterSound 5.0  (Read 734 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ben sisko

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Karma: 2
21 August 2020, 03:12:52
I was so excited to see OrbiterSound 5.0 released unfortunately, I'm having problems with installing it. OrbiterSound50_20200811_setup installs the package to my Orbiter 160828 folder but if I run a scenario, there is no sound and I get the following error in the Orbiter log:
============================ ERROR: ===========================
Failed loading module Modules\Plugin\OrbiterSound.dll (code 126)
[Orbiter::LoadModule | .\Orbiter.cpp | 600]
===============================================================
Suggestions and solutions greatly appreciated!

« Last Edit: 23 August 2020, 02:17:20 by DanSteph »

Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15375
  • Karma: 242
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #1 - 21 August 2020, 11:05:31
Just a Microsoft library missing, we'll sort it out no problem.

If you don't mind, can you try to run Orbiter after each library install so we can see wich one was missing on your computer ? (I'll add it in the FAQ)

1-Try DirectX https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109

2-Try https://aka.ms/vs/16/release/vc_redist.x86.exe

3-Try https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=48145

Thanks


Offline Ben sisko

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
  • Karma: 2
Reply #2 - 21 August 2020, 13:23:00
Incredibly excited to have this update to OrbiterSound, and to know that UMmu, and UCGO are in the works! I’ll let you know the outcome of installing the libraries in a bit. Thanks Dan!

Post Merge: 22 August 2020, 01:22:48
Sorry about the delay, I had some errands to run before sitting down with Orbiter. I first installed DirectX End-User Runtime Web Installer and voila, OrbiterSound 5.0 was fully functional! Then I installed Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015. I didn't install DirectX End-User Runtimes (June 2010). The installer requires the user select the folder that the runtime library is extracted to but I had no idea where to extract the files.
Bottom line, OrbiterSound works! Thanks for your help and thanks for your great work!

Ben

« Last Edit: 22 August 2020, 01:22:48 by Ben sisko »

Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15375
  • Karma: 242
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #3 - 23 August 2020, 02:17:09
Much thanks, problem solved, solution added in the FAQ.

« Last Edit: 23 August 2020, 04:06:56 by DanSteph »