See site in english Voir le site en francais
Website skin:
home  download  forum  link  contact

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

Author Topic: [closed] UCGO Beta test ver 091205  (Read 47421 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline the.punk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
  • Karma: 0
Reply #150 - 07 December 2009, 16:30:04
Quote
sunshine135 wrote:

UCGO BUG


Bug with:

DG-IV2


Short description:

Skin changes back to the default Spacetech skin after exiting program


Severity

Moderate


Complete description

When you create a DG-IV2 in a scenario and apply a different skin to it, the skin changes as designed. If you exit the
scenario and then reenter via the (current state) scenario, DGIV2 skin will default back to the Spacetech skin.


Reproduce bug

Go into the Arrow mission scenario. Create a DGIV2 at any base. Change the skin to any other besides the Spacetech
skin.
Ctrl+Q the scenario. Reenter the scenario via the (current state) scenario from the Orbiter Launchpad. DGIV2 will be
back to
using the Spacetech skin.


Miscallenous


I could not reproduce that. The skin setting is saved for me.




Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #151 - 07 December 2009, 17:16:02
Quote
the.punk a écrit:
Short description:
Autolanding shooting over base.

Predictive calculation may lead to other bug and may not be accurate on all case.
If you don't disconnect the autoland it will finally land anyway so it's more a feature than a bug.

Dan


Offline sunshine135

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 547
  • Country: United States us
  • Karma: 3
  • I fly by the seat of my pants!
Reply #152 - 07 December 2009, 17:16:59
Quote
the.punk wrote:
Quote
sunshine135 wrote:

UCGO BUG


Bug with:

DG-IV2


Short description:

Skin changes back to the default Spacetech skin after exiting program


Severity

Moderate


Complete description

When you create a DG-IV2 in a scenario and apply a different skin to it, the skin changes as designed. If you exit the
scenario and then reenter via the (current state) scenario, DGIV2 skin will default back to the Spacetech skin.


Reproduce bug

Go into the Arrow mission scenario. Create a DGIV2 at any base. Change the skin to any other besides the Spacetech
skin.
Ctrl+Q the scenario. Reenter the scenario via the (current state) scenario from the Orbiter Launchpad. DGIV2 will be
back to
using the Spacetech skin.


Miscallenous


I could not reproduce that. The skin setting is saved for me.



Okay- do this. Open the Cargo bay and add four pieces of normalized cargo. Leave the bay open, and exit the scenario. I
duplicated the issue.

EDIT: Okay- this is strange. It only happens with third-party skins. In other words, I can change to the Medical skin and it stays, but I change to the UCGO skin that I created and it does not stay.

Dan,
Is there something that changed in the design of the DGIV2 that makes the third-party skins not stay?



Post Edited ( 12-07-09 17:26 )

"Sun Dog"

Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #153 - 07 December 2009, 17:27:47
Quote
lennartsmit a écrit:
Complete description

The camera centre of the external view is positioned too far to the back  (X-axis) of the vehicle

This is because the center of cars are the rotation point. IE: the rear wheels.

Dan


Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #154 - 07 December 2009, 17:29:56
Quote
the.punk a écrit:
Quote
Fox-Terrier wrote:
Quote
I don't know if it's the same thing but in the last beta thread I reported also a problem with the configuration. Does it
seem that the lines in the conifg of cars are not applied?

it is


Ok. Then it's the same that I posted in last beta.


Sorry I don't understand this one.

There a limit max power and brake are now 140 instead of 40. Putting 5000 or 10000 of course would not change anything. 140
should be enough to give pretty fast cars. Let me know

Dan


Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #155 - 07 December 2009, 17:31:23
Quote
Fox-Terrier a écrit:
the Ummus are really sensible sometimes :wonder:

I don't thinks so the limit for death is -6 m/s, if you land with time acceleration it may be normal then.

Dan


Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #156 - 07 December 2009, 17:34:51
Quote
sunshine135 a écrit:
Is there something that changed in the design of the DGIV2 that makes the third-party skins not stay?

No, does your skin have all the file included jpg image ?

Dan


Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #157 - 07 December 2009, 17:38:31
Quote
Fox-Terrier a écrit:
another odd thing: I asked the fueltruck to refill the fuel of a DGIV: the truck stops ~70m from the dg, and refills it from
there !

Cars should be able to refill even huge vessel on wich the center might be far. So there is a radius of 100m.
User's job to make it realistic or not. (eg: stick the hose to the vessel )


Offline sunshine135

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 547
  • Country: United States us
  • Karma: 3
  • I fly by the seat of my pants!
Reply #158 - 07 December 2009, 17:40:37
Quote
DanSteph wrote:
Quote
sunshine135 a écrit:
Is there something that changed in the design of the DGIV2 that makes the third-party skins not stay?

No, does your skin have all the file included jpg image ?

Dan

Yes- especially since UCGO skins were released as a multi-skin package. I wanted to make sure the use could identify what
skin they were choosing. This is very strange.


"Sun Dog"

Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #159 - 07 December 2009, 17:42:13
Quote
Fox-Terrier a écrit:
I have an idea that could solve the problem with landing with a docked vessel !
you don't need to have the vessel always docked : when the bay doors are closed, make the docked vessel disappear
when you are in flight and open the doors, create a docked vessel
when you are landed and open the doors, create a vessel undocked, but on a lift (like azure)

Already brainstormed about that. Complex vessel would loose their status, crew, config, panel button state etc.
And this would not solve the problem of peoples that want to open the bay door or select their docked ship.

In brief changing a bad for a worse at the price of hours of work. Not worthy.

Dan


Offline the.punk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
  • Karma: 0
Reply #160 - 07 December 2009, 17:46:22
Quote
DanSteph wrote:
Quote
the.punk a écrit:
Quote
Fox-Terrier wrote:
Quote
I don't know if it's the same thing but in the last beta thread I reported also a problem with the configuration. Does it
seem that the lines in the conifg of cars are not applied?

it is


Ok. Then it's the same that I posted in last beta.


Sorry I don't understand this one.

There a limit max power and brake are now 140 instead of 40. Putting 5000 or 10000 of course would not change
anything. 140
should be enough to give pretty fast cars. Let me know

Dan

I think it's enough...but if it isn't thst hard you could change it to 200. :)




Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #161 - 07 December 2009, 17:47:27
Quote
sunshine135 a écrit:
Yes- especially since UCGO skins were released as a multi-skin package. I wanted to make sure the use could identify what
skin they were choosing. This is very strange.

Do you have the link ?

Dan


Offline sunshine135

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 547
  • Country: United States us
  • Karma: 3
  • I fly by the seat of my pants!
Reply #162 - 07 December 2009, 18:13:14
Dan,

My skin package can be found on your website:
http://orbiter.dansteph.com/index.php?disp=dgIVMore&DId=224

I just created a brand new install without UCGO and my skin stayed under those conditions.

I am going to post the scenario that is getting this action below:

BEGIN_DESC
Contains the latest simulation state.
END_DESC

BEGIN_ENVIRONMENT
  System Sol
  Date MJD 52169.1969473130
END_ENVIRONMENT

BEGIN_FOCUS
  Ship AFLS18
END_FOCUS

BEGIN_CAMERA
  TARGET AFLS18
  MODE Extern
  POS 2.72 -97.83 -34.09
  TRACKMODE TargetRelative
  FOV 50.00
  BEGIN_PRESET
    Cockpit:AR01:50.00
  END_PRESET
END_CAMERA

BEGIN_HUD
  TYPE Surface
END_HUD

BEGIN_PANEL
END_PANEL


BEGIN_SHIPS
ISS:ProjectAlpha_ISS
  STATUS Orbiting Earth
  RPOS -4763665.08 4626232.63 1138942.53
  RVEL -1586.808 226.793 -7525.886
  AROT 62.91 81.45 49.91
  IDS 0:588 100 1:586 100 2:584 100 3:582 100 4:580 100
  NAVFREQ 0 0
  XPDR 466
END
Mir
  STATUS Orbiting Earth
  RPOS -2414621.16 3701421.02 -5068842.70
  RVEL 6770.893 3655.409 -535.019
  AROT -149.56 28.07 91.82
  VROT 0.13 -0.02 0.05
  IDS 0:540 100 1:542 100 2:544 100
  XPDR 482
END
Luna-OB1:Wheel
  STATUS Orbiting Moon
  RPOS 630598.13 -2147545.67 963.04
  RVEL 1419.976 417.050 1.111
  AROT 0.27 0.08 126.65
  VROT 0.00 -0.00 10.00
  IDS 0:560 100 1:564 100
  XPDR 494
END
AR01:UCGO\Vessels\UCGOArrowFreighter
  STATUS Orbiting Earth
  RPOS -4763613.01 4626451.45 1140637.44
  RVEL -1587.890 227.929 -7525.253
  AROT 92.35 47.16 84.83
  RCSMODE 2
  PRPLEVEL 0:0.999
  IDS 0:320 100
  NAVFREQ 0 0
  XPDR 300
  O2_RESERVE 92.13
  SAVEVAR00
0§0,1§0.00,2§0,3§0.00,4§0,5§0.00,6§0,7§1,8§0.00,9§1,10§0.00,11§0.00,12§0,13§1,14§1,15§0.00,16§0,17§0,18§2,19§1,20§4,21§0,22§1,
  UMMUCREW Capt-William_Johnes-53-70-70
  UCGO @@0,1,0,0,@@1,1,0,0,@@2,1,0,0,@@3,1,0,0,@@4,1,0,0,@@5,1,0,0,@@6,1,0,0,@@7,1,0,0,
  UCGO @@8,1,0,0,@@9,1,0,0,@@10,1,0,0,@@11,1,0,0,@@12,1,0,0,@@13,1,0,0,@@14,1,0,0,
  UCGO @@15,1,0,0,@@16,1,0,0,@@17,1,0,0,@@18,1,0,0,@@19,1,0,0,@@20,1,0,0,@@21,1,0,0,
  UCGO @@22,1,0,0,@@23,1,0,0,@@24,1,0,0,@@25,1,0,0,@@26,1,0,0,@@27,1,0,0,@@28,1,0,0,
  UCGO @@29,1,0,0,@@30,1,0,0,@@31,1,0,0,@@32,1,0,0,@@33,1,0,0,@@34,1,0,0,@@35,1,0,0,
  UCGO @@36,1,0,0,@@37,1,0,0,@@38,1,0,0,@@39,1,0,0,
END
AFLS18:DeltagliderIV
  STATUS Landed Earth
  POS 40.2100000 -2.9300000
  HEADING 66.55
  RCSMODE 0
  PRPLEVEL 0:1.000 1:1.000 2:0.983
  IDS 0:45 100
  NAVFREQ 0 0
  XPDR 0
  ;-------------------------- Skin parameters must contain directory name of skin (without space)
  MeshSkin medical
  ;-------------------------- Cargo payload must contain name of config file or "none".(see doc)
  CargoPayload none
  NOSECONE 0 0.00
  GEAR 1 1.00
  AllDoorsState 0 0.00 0 0.00 0 0.00 0 0.00 0 0.00 0 0.00 0 1 1.00
  But1Cockpit 0 0 0 2 2 2 0 2 2 2 2 2 2 2 2 1 1 2 1 1 1 5
  But2Cockpit 0 0 0 0 0 0 0 0 2 2 2 2 2 0 3 0 0 0 1 1 0 0
  TransEffect 0
  LifeBut1State 0 2 1 2 1 2 2 2 2 2 2 2 2 0 0
  LevelBatt 100.0000
  Emergency_power 10000.0000
  VoltageStartBus 0.0000
  VoltageGen1 96.2800
  VoltageGen2 96.2800
  VoltageGenBus 96.0000
  O2tankALevel 99.9324
  N2tankALevel 100.0000
  O2tankBLevel 100.0000
  N2tankBLevel 100.0000
  CabinO2Level 21.3949
  CabinCO2Level 600.0000
  CabinTempLevel 21.1010
  CabinPressure 14.7000
  CabinMoistLevel 36.0000
  CabinDustLevel 0.0001
  CabinO2Setting 21.4000
  CabinTempSetting 21.2000
  CabinPressSetting 14.7000
  AntennaTarget no_target
  O2ConsumptionSetting 1
  FuelConsumptionSetting 1
  MainenginePower 1
  ;------------------Crew parameters  UMMUCREW Function-Name-Age-CardiacPulse-WeightKg (fonction of Pilot must be: Capt)
  NoOneOnBoard 0
  NoPilotOnBoard 0
  UMMUCREW Capt-Francois_Bowman-41-65-75
  UMMUCREW -Peter_Dawson-35-69-74
  FailGearFailure 0
  FailGearCollapse 0
  FailLeftMainEngine 0
  FailRightMainEngine 0
  FailHoverEngine 0
  FailRcs 0
  FailSurfaceControl 0
  FailComputer 0
  FailComputerBlueScreen 0
  FailAutopilot 0
  FailExtRadiator 0
  FailAirbrake 0
  FailNoseCone 0
  FailCanopy 0
  FailAntenna 0
  FailLeftTurbo 0
  FailRightTurbo 0
  FailCargoDoor 0
  SpacesuitTimer 0
  UCGO @@0,1,0,0,@@1,1,0,0,@@2,1,0,0,@@3,1,0,0,
END
END_SHIPS



Post Edited ( 12-07-09 18:25 )

"Sun Dog"

Offline the.punk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
  • Karma: 0
Reply #163 - 07 December 2009, 18:24:26
Ok. I now tried it several times: I need 9 sec for 100km/h in landspeeder with 90 engine power. When I enter 140 for
engine power I still need 9 sec for 100km/h.




Offline sunshine135

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 547
  • Country: United States us
  • Karma: 3
  • I fly by the seat of my pants!
Reply #164 - 07 December 2009, 18:52:14
DGIV2 Bug Update:

This is what I did, and I was able to duplicate this on a fresh install.

1. Installed Orbiter, Orbiter Sound, DGIV, and then the DGIV2 .dll to patch the DGIV. (By the way, I liked the UCGO
advertisement at the bottom, Dan.)

2. I opened the Cape Canaveral to ISS DGIV mission. Changed from the Jovian mining skin to the UCGO skin. Exited. I came bak
in with the current scenario and UCGO skin was still there.

3. I  installed UCGO and went to the Jupiter Mission scenario.

4. I created a DGIV2 and positioned it at San Marco on Landing Pad 1 (which is actually in the sea)

5. I changed the skin from the Spacetech Skin to the UCGO skin. Exited. I came back in with the current scenario and the
Spacetech skin was on my vehicle!

6. Tested with the KSC to the ISS scenario and changed to UCGO skin. Exited. I came back in, and had the Spacetech skin. Exited. Came back in and changed the skin to my NASA skin. Exited came back in and NASA skin worked!


Conclusion: All of my UCGO skins are prefaced with word UCGO. I believe that somewhere along the load, Orbiter is seeing that UCGO name and looking into the UCGO directory instead of the actual skin directory. This is leading to the default skin being displayed. I believe this can be fixed if I modify the name of my UCGO files, unfortunately I have had 153 hits here and 78 on Orbithangar.

What are your thoughts Dan?



Post Edited ( 12-07-09 19:07 )

"Sun Dog"

Offline the.punk

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
  • Karma: 0
Reply #165 - 07 December 2009, 19:12:10
Quote
sunshine135 wrote:
DGIV2 Bug Update:

This is what I did, and I was able to duplicate this on a fresh install.

1. Installed Orbiter, Orbiter Sound, DGIV, and then the DGIV2 .dll to patch the DGIV. (By the way, I liked the UCGO
advertisement at the bottom, Dan.)

2. I opened the Cape Canaveral to ISS DGIV mission. Changed from the Jovian mining skin to the UCGO skin. Exited. I
came bak
in with the current scenario and UCGO skin was still there.

3. I  installed UCGO and went to the Jupiter Mission scenario.

4. I created a DGIV2 and positioned it at San Marco on Landing Pad 1 (which is actually in the sea)

5. I changed the skin from the Spacetech Skin to the UCGO skin. Exited. I came back in with the current scenario and
the
Spacetech skin was on my vehicle!

6. Tested with the KSC to the ISS scenario and changed to UCGO skin. Exited. I came back in, and had the Spacetech
skin. Exited. Came back in and changed the skin to my NASA skin. Exited came back in and NASA skin worked!


Conclusion: All of my UCGO skins are prefaced with word UCGO. I believe that somewhere along the load, Orbiter is
seeing that UCGO name and looking into the UCGO directory instead of the actual skin directory. This is leading to the
default skin being displayed. I believe this can be fixed if I modify the name of my UCGO files, unfortunately I have
had 153 hits here and 78 on Orbithangar.

What are your thoughts Dan?

I could exactly reproduce this. (without 1 and 2 because I had UCGO installed)
When I changed your skin and started current state I had the standart skin. Just like you said. And I think you're right
that it only happens with your skins. (haven't tried it with other yet but it should be so)




Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #166 - 07 December 2009, 19:14:53
Quote
sunshine135 wrote:
What are your thoughts Dan?

I'll have a look, if your skin are standard there should be no problems and I'll find what cause the bug.

Dan


Offline sunshine135

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 547
  • Country: United States us
  • Karma: 3
  • I fly by the seat of my pants!
Reply #167 - 07 December 2009, 19:22:03
Quote
DanSteph wrote:
Quote
sunshine135 wrote:
What are your thoughts Dan?

I'll have a look, if your skin are standard there should be no problems and I'll find what cause the bug.

Dan

Dan,

I changed the name of all of my skins to eliminate UCGO from their directory, and this fixed the problem.
Please let me know if this is the only or best solution!

All the best, :beer:


"Sun Dog"

Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #168 - 07 December 2009, 19:23:09
Found... 15 seconds :)

The load cargo search for line wich contain UCGO as in the arrow freighter:

" UCGO @@0,1,1,1134,CargoOxygen,@@1,1,1,1134,CargoOxygen,"

Not a problem, I'll fix that... let it work like that is dangerous

Dan



Post Edited ( 12-07-09 19:23 )


Offline Fox-Terrier

  • League of
  • Legend
  • ******
  • Posts: 1426
  • Country: Switzerland ch
  • Karma: 28
  • :D
Reply #169 - 07 December 2009, 19:28:16
Quote
DanSteph a écrit:
Quote
Fox-Terrier a écrit:
another odd thing: I asked the fueltruck to refill the fuel of a DGIV: the truck stops ~70m from the dg, and refills it from
there !

Cars should be able to refill even huge vessel on witch the centre might be far. So there is a radius of 100m.
User's job to make it realistic or not. (eg: stick the hose to the vessel )

the URMS is capable of detecting the exterior hull of any vessel. I was asking myself if you could do something like this
but with a fuel tube like thing ("oeuf course" ;))



Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #170 - 07 December 2009, 19:50:27
Quote
Fox-Terrier wrote:
the URMS is capable of detecting the exterior hull of any vessel. I was asking myself if you could do something like this
but with a fuel tube like thing ("oeuf course" ;))

One can see it on the other side:
Why not asking URMS to add Arrow, cars, DGIV-2, Cargo and UMmu to it's feature list ? :)

But in anyway that's the prototype of the bad idea: whatewer automatic hull detection the hose would always be connected at a
wrong location. (landing gear, fuel tank, side of wings, spoiler, window etc) ) Does such bad feature worth one month of work
?  Maybe if you have free time too loose otherwise no.

Dan


Offline sunshine135

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 547
  • Country: United States us
  • Karma: 3
  • I fly by the seat of my pants!
Reply #171 - 07 December 2009, 19:50:38
Quote
DanSteph wrote:
Found... 15 seconds :)

The load cargo search for line wich contain UCGO as in the arrow freighter:

" UCGO @@0,1,1,1134,CargoOxygen,@@1,1,1,1134,CargoOxygen,"

Not a problem, I'll fix that... let it work like that is dangerous

Dan

Awesome sir! That will eliminate any future issues with making add-ons with UCGO in the title too ;)

Thanks,


"Sun Dog"

Offline DanSteph

  • Administrator
  • Legend
  • *****
  • Posts: 15407
  • Karma: 256
  • Hein, quoi !?
    • FsPassengers
Reply #172 - 07 December 2009, 20:03:22
Quote
sunshine135 wrote:
Awesome sir! That will eliminate any future issues with making add-ons with UCGO in the title too ;)

Yep, good detection sir... A good tester is the one that have enough bad luck to run in every problems possible even the very
rare one.

And you are an EXCELLENT tester Sun :lol:

Without joke you are un excellent tester that's true and it have nothing to do with "bad luck" :beer:

This said can you imagine the coincidence to detect what could have been an annoying and misterious bug with save?
Amazing ! 8o

I know that I can't avoid completely that but I'm always scared about the number of hidden & hideous that are still present.

Now my function detect "UCGO @@" string, there is a little chance that any addon have such name ;)

Dan



Post Edited ( 12-07-09 20:09 )


Offline Fox-Terrier

  • League of
  • Legend
  • ******
  • Posts: 1426
  • Country: Switzerland ch
  • Karma: 28
  • :D
Reply #173 - 07 December 2009, 20:13:11
I found something out: when you use URMS to track an ummu, which you will eva back to the ship, there will be CTD
(but it has nothing to do with your addon, so ... ;))

will there be an antenna on the arrow (like DGIV), with the display that goes with it ?



Offline sunshine135

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 547
  • Country: United States us
  • Karma: 3
  • I fly by the seat of my pants!
Reply #174 - 07 December 2009, 20:18:48
Quote
Fox-Terrier wrote:
I found something out: when you use URMS to track an ummu, which you will eva back to the ship, there will be CTD
(but it has nothing to do with your addon, so ... ;))

will there be an antenna on the arrow (like DGIV), with the display that goes with it ?



I think it is time for the "turkey-in-the-microwave" picture!

:lol:

I think Dan is trying to get this out before Christmas mon ami!


"Sun Dog"